CD

Onze CD bestaat uit een verzameling liedjes uit de Tweede Wereldoorlog, die een brede kijk geven op de tijdgeest en vanuit meerdere invalshoeken zijn ontstaan. Liedjes over verlangen naar betere tijden, als “Als heel de wereld rust”, “Ich liebe dich”, “Een oogenblikje stilte”, niets-aan-de-hand liedjes als “Verduisteren” en “Auf der Heide”, maar ook verzetsliedjes als “Kindervragen”, “Da’s niet waar zegt Goebbels” en “Van jou heb ik niets meer gehoord” komen voorbij.

Recensie NTB vakblad:” Op de plaat brengen de zangeressen Jetta Starreveld, Monique de Adelhart Toorop en Mirjam van Dam het verhaal tot leven. Met veel voor de jaren veertig en vijftig karakteristieke close harmony koortjes brengen ze je terug naar de tijd. Titels als “We gaan verduisteren” “het lied van de Watergeus” en “Da’s niet waar, zegt Goebbels” zeggen genoeg. Maar naast de historische waarde is deze muziek ook geschikt om gewoon van te genieten.”

De CD is opnieuw verkrijgbaar!

Bestel de CD voor €14 inclusief verzendkosten door een mail te sturen naar doordenachtklinkteenlied@gmail.com met je naam en adres, dan sturen wij je de bankgegevens op.

Op de cd spelen mee:

Jetta Starreveld (zang en arrangementen)

Mirjam van Dam (zang en arrangementen)

Monique de Adelhart Toorop (zang en arrangementen)

Ed Boekee (piano),

Arto Boyadjian (gitaar),

Niels Tausk (contrabas en trompet),

Ian Rijksen (drums),

Esther Apituley (altviool en viool),

Suzanne Degerfors (cello),

De cd is opgenomen in studio Exalto door Bert Wagemakers en in de thuisstudio van Ed Boekee.

terug